Tilbake til alle artiklerAlle artikler
(Foto: Jørn Søderholm, Anleggsmaskinen)
Publisert: 2-12-2020

– Takker Siv, men trenger mer!

Regjeringen og Fremskrittspartiet har kommet til enighet om statsbudsjett 2021. Dette betyr 500 mill. kr. Mer til vedlikehold.

I tillegg en lang rekke enkeltprosjekter i samferdselssektoren og mer til rassikring. Dette gir sårt tiltrengte jobber til en presset anleggsbransje.

- Siv Jensen har gjort en ærlig innsats for å sikre mer jobb for entreprenørene. FrP har gjort et dårlig veibudsjett bedre. Dette kan redde mange distriktsarbeidsplasser for norske arbeidsfolk. Sier Julie Brodtkorb, Adm.dir. I Maskinentreprenørenes forbund (MEF)

For første gang under Solberg-regjeringen foreslo regjeringen å kutte i vei-budsjettene. Samtidig er Norge i en pandemi som er ødeleggende for entreprenørene. MEF etterlyser fortsatt at 1,5 mrd.kr-kuttet i riksveiinvesteringer blir reversert. Det er oppskriften på å sende folk i anleggsbransjen på Nav, istedenfor å bygge vei. Det MEF var ekstremt tydelige på ved alle korsveier er at nå trenger bransjen ansvarlige politikere som tenker på norske arbeidsfolk.

- Alle offentlige byggherrer, inkludert kommuner og fylker, må kjenne sin besøkelsestid gjennom vinteren: Arbeidsplasser i absolutt alle valgdistrikt er avhengig av at gryteklare prosjekt lyses ut i markedet. Det er økende ledig kapasitet og mange ordrebøker som er tomme. Jeg forventer at regjeringen har en tiltaksliste dersom veksten i norsk økonomi trenger enda mer hjelp – Vi etterlyser reversering av kuttet i riksveiinvesteringer og mer vedlikehold av infrastruktur må stå øverst på listen, sier Brodtkorb.

Arbeidsledigheten er på et høyt nivå til Norge å være, hele 5,2 pst. Investeringer i privat sektor faller.

Når vi i Maskinentreprenørenes forbund (MEF) spør våre medlemmer om hvordan de ser på markedssituasjonen 6 mnd. Frem i tid svare de for første gang at det ser negativt ut. Forventningsindeksen til markedssituasjonen for anleggsbransjen står i minus nå:

Relaterte nyheter

Skuffet over svakt RNB for fylkesveiene
Publisert:14.05.2024

Skuffet over svakt RNB for fylkesveiene

MEF er bekymret for at vedlikeholdsetterslepet på fylkesveiene fortsetter. Revidert nasjonalbudsjett (RNB) varsler ikke noen opptrapping av satsingen på fylkesveier.

Les merles mer
Vil innføre plikt til å melde inn grunnundersøkelser
Publisert:25.04.2024

Vil innføre plikt til å melde inn grunnundersøkelser

– Gjerdrumulykka synliggjorde for alle hvor viktig det er med god oversikt over grunnforholda der vi bygger og bor, sier kommunal- og distriktsminister Erling Sande (Sp).

Les merles mer
Opplæringskontorene skal fortsatte kunne drive opplæring
Publisert:3.04.2024

Opplæringskontorene skal fortsatte kunne drive opplæring

I den senere tiden har det vært mye diskusjon rundt opplæringskontorene og deres mulighet til å drive opplæring. I dette leserinnlegget blir opplæringskontorenes rolle avklart.

Les merles mer