Tilbake til alle artiklerAlle artikler
Foto: CF Wesenberg - Kolonihaven
Publisert: 14-05-2024

Skuffet over svakt RNB for fylkesveiene

MEF er bekymret for at vedlikeholdsetterslepet på fylkesveiene fortsetter. Revidert nasjonalbudsjett (RNB) varsler ikke noen opptrapping av satsingen på fylkesveier.

- Vi har i mange år bedt om en økning av de samlede vedlikeholdsbudsjettene. Vi har sett regjeringen komme med en del positive tiltak, men fylkesveiene er den store taperen. Vi vil be SV bidra til at fylkesveiene kommer bedre ut i forhandlingene i stortinget, sier Julie Brodtkorb i MEF.


Det er derimot grunnlag for en gi en positiv tilbakemelding til regjeringen for satsingen på riksveger i RNB.

- Regjeringen har lyttet til vårt klare råd. RNB er et nytt steg i riktig retning når det gjelder riksveiene, sier Brodtkorb. Hun er tilfreds for økningen på 640 millioner kroner til drift og vedlikehold av riksvegene.


Hun har også et håp om at den store satstingen på forsvarssektoren vil skape betydelige mengder arbeid til bygg- og anleggssektoren.

- I en tid hvor mange bedrifter sliter, vil jeg be Regjeringen jobbe raskt med å igangsette arbeidet med nye forsvarsanlegg. Det vil gi mer arbeid på mange steder med lav aktivitet, avslutter Brodtkorb.

Relaterte nyheter

Vil innføre plikt til å melde inn grunnundersøkelser
Publisert:25.04.2024

Vil innføre plikt til å melde inn grunnundersøkelser

– Gjerdrumulykka synliggjorde for alle hvor viktig det er med god oversikt over grunnforholda der vi bygger og bor, sier kommunal- og distriktsminister Erling Sande (Sp).

Les merles mer
Opplæringskontorene skal fortsatte kunne drive opplæring
Publisert:3.04.2024

Opplæringskontorene skal fortsatte kunne drive opplæring

I den senere tiden har det vært mye diskusjon rundt opplæringskontorene og deres mulighet til å drive opplæring. I dette leserinnlegget blir opplæringskontorenes rolle avklart.

Les merles mer
Krav til bruk om lærlinger
Publisert:22.11.2023

Krav til bruk om lærlinger

Kunnskapsdepartementet foreslår å skjerpe kravene til bruk av lærlinger i offentlige kontrakter. Her kan du lese vårt høringssvar.

Les merles mer