Tilbake til alle artiklerAlle artikler
Publisert: 16-06-2023

Økt refusjon fra OU-fondet til tariffbedrifter

Medlemsbedrifter med tariffavtale hos NAF/LO får nå doblet refusjonen fra opplærings- og utviklingsfondet.

Bedrifter som har tariffavtale i NAF/LO på anleggsoverenskomsten eller miljøoverenskomsten, betaler hvert år inn midler til opplysnings- og utviklingsfondet (OU-fondet) som er et eksternt fond som benyttes til kompetansehevende tiltak hos tariffbedriftene i NAF/LO.

Et av tiltakene er å gi alle ansatte i tariffbedriftene mulighetene til å delta på MEF-skolens kurs og skoletilbud til svært gunstige priser. Tidligere har tariffbedriftene fått 30% på de fleste av disse kursene. Nå utvides ordningen slik at bedriftene heretter får 60% rabatt.

MEF-skolen administrerer denne ordningen på vegne av fondet og refusjonen kommer i tillegg til rabatten på 50% som allerede gis medlemsbedriftene på de fleste av MEF-skolens kurs.

  • Økt refusjon fra OU-fondet til tariffbedrifter
  • Det gis i tillegg mulighet til å søke om støtte til kompetansehevende tiltak i bedriften med inntil 100.000kr.


Medlemmer med tariffavtale i NAF/LO får dermed fra 1.juli 2023 hele 60% rabatt på medlemsprisen på de fleste kurs hos MEF-skolen.

Det betyr for eksempel at et fagbrevkurs som har ordinærpris på kr. 18.200,- kun vil koste kr. 3.640,- når medlemsrabatt og tariffrabatt er trukket fra.

Her kan dere se alle kurs MEF-skolen tilbyr. Under hver beskrivelse ser du når og hvor neste kurs arrangeres.

Det er også mulig for en tariffbedrift å søke om tilskudd på inntil kr. 100.000,- til kompetansehevende tiltak i bedriften.

Søknad og behandling skjer ut ifra retningslinjene som er beskrevet i denne artikkelen.

Kontakt oss

1 - 1

Terje Eikevold

Møt Terje

Terje Eikevold er seniorrådgiver i MEF.

Relaterte nyheter

Sakspapirene til Landsmøtet er klare
Publisert:14.05.2024

Sakspapirene til Landsmøtet er klare

Vi gleder oss til MEFs landsmøte som finner sted 7. - 9. juni på Hotell Norge i Bergen. Landsmøtet er åpent for alle medlemmer.

Les merles mer
Fortsatt stort behov for bistand til Ukraina
Publisert:14.05.2024

Fortsatt stort behov for bistand til Ukraina

Krigen i Ukraina har nå vart i over to år, og det er stadig store behov for bistand. Med god hjelp og samarbeid mellom offentlig forvaltning og privat næringsliv, er Norge nå en av de største bidragslandene i Europa på materiell og utstyr som sendes til Ukraina.

Les merles mer
MEF og næringslivet endelig hørt
Publisert:9.05.2024

MEF og næringslivet endelig hørt

MEF har jobbet mot den ekstraordinære arbeidsgiveravgiften som ble innført i 2023. Endelig har Regjeringen lyttet til MEF og resten av norsk næringsliv. Fra 1. januar 2025 avvikles ordningen.

Les merles mer