Tilbake til alle artiklerAlle artikler
Henrik Asheim, forsknings- og høyere utdanningsminister (H). (Foto: Marte Garmann)
Publisert: 27-05-2021

46 millioner kroner til etter- og videreutdanningstilbud

Kunnskapsdepartementet vil at flere ansatte, permitterte og arbeidsledige skal få ny kompetanse.

– Et av de viktigste tiltakene i regjeringens kompetansereform har vært å mer enn doble antall bransjeprogram. Her samarbeider vi med partene i arbeidslivet om å lage kortvarige kurs som kan tas i kombinasjon med jobb og som er skreddersydd til det bedrifter og ansatte etterspør, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H).

Nå får bransjeprogrammene gjennom trepartssamarbeidet over 46 millioner kroner til å starte opp nye etter- og videreutdanningstilbud for om lag 4 500 personer.


– Flott mulighet til å styrke de ansattes kompetanse

– Dette gir våre medlemmer en flott mulighet til å styrke de ansattes kompetanse som vi anbefaler dem å benytte seg av. Eksamens-forberedende kurs for å få fagbrev, opplæringen i praktisk utførelse og omlegging av VA-ledningsanlegg og kurs for håndtering av fremmede arter er svært aktuelle kurs for våre entreprenører, sier Finn N. Bangsund, leder for næringspolitikk og kompetanse i Maskinentreprenørenes forbund.

En del bedrifter sliter med å skaffe seg arbeidskraft

Den nye bedriftsundersøkelsen til NAV viser at også under pandemien er det mange virksomheter som sliter med å finne arbeidskraften de trenger.

– Det er derfor et stort behov for å utvikle og tilpasse tilbud på alle utdanningsnivå slik at både folk og bransjene kan skaffe seg nødvendig og relevant kompetanse for et arbeidsliv som endrer seg raskt. Det skal bransjeprogrammene bidra til, sier Asheim.

Les hele saken på Regjeringen.no her.

Relaterte nyheter

Status på SmartMEF og KSMEF
Publisert:5.06.2023

Status på SmartMEF og KSMEF

Nye endringer før sommeren, og veien videre med SmartMEF og KSMEF.

Les merles mer
Ny opplæringslov vil ikke svekke OKAB
Publisert:25.05.2023

Ny opplæringslov vil ikke svekke OKAB

Innstilingen til ny opplæringslov offentliggjort; OKAB får fortsette som før. – En stor seier for lærlingene, sier MEF-sjef Julie Brodtkorb.

Les merles mer
Opplæringskontorene reddet
Publisert:26.04.2023

Opplæringskontorene reddet

Regjeringspartiene snur i forslaget om ny opplæringslov. Slår fast at opplæringskontorene fortsatt kan være part i lærekontrakten. Vi i MEF jubler.

Les merles mer