Tilbake til alle artiklerAlle artikler
Henrik Asheim, forsknings- og høyere utdanningsminister (H). (Foto: Marte Garmann)
Publisert: 27-05-2021

46 millioner kroner til etter- og videreutdanningstilbud

Kunnskapsdepartementet vil at flere ansatte, permitterte og arbeidsledige skal få ny kompetanse.

– Et av de viktigste tiltakene i regjeringens kompetansereform har vært å mer enn doble antall bransjeprogram. Her samarbeider vi med partene i arbeidslivet om å lage kortvarige kurs som kan tas i kombinasjon med jobb og som er skreddersydd til det bedrifter og ansatte etterspør, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H).

Nå får bransjeprogrammene gjennom trepartssamarbeidet over 46 millioner kroner til å starte opp nye etter- og videreutdanningstilbud for om lag 4 500 personer.


– Flott mulighet til å styrke de ansattes kompetanse

– Dette gir våre medlemmer en flott mulighet til å styrke de ansattes kompetanse som vi anbefaler dem å benytte seg av. Eksamens-forberedende kurs for å få fagbrev, opplæringen i praktisk utførelse og omlegging av VA-ledningsanlegg og kurs for håndtering av fremmede arter er svært aktuelle kurs for våre entreprenører, sier Finn N. Bangsund, leder for næringspolitikk og kompetanse i Maskinentreprenørenes forbund.

En del bedrifter sliter med å skaffe seg arbeidskraft

Den nye bedriftsundersøkelsen til NAV viser at også under pandemien er det mange virksomheter som sliter med å finne arbeidskraften de trenger.

– Det er derfor et stort behov for å utvikle og tilpasse tilbud på alle utdanningsnivå slik at både folk og bransjene kan skaffe seg nødvendig og relevant kompetanse for et arbeidsliv som endrer seg raskt. Det skal bransjeprogrammene bidra til, sier Asheim.

Les hele saken på Regjeringen.no her.

Relaterte nyheter

Meld deg på Administrasjonsskolen i Oslo
Publisert:19.06.2024

Meld deg på Administrasjonsskolen i Oslo

Bli tryggere i egen bedrift. Dette er skolen for deg som jobber med det administrative i bedriften. Oppstart i september.

Les merles mer
Vi tilbyr fagbrevkurs
Publisert:13.06.2024

Vi tilbyr fagbrevkurs

Eksamensforberedende kurs for fagbrev høsten 2024 er klare for påmelding. Legg til rette for at dine medarbeidere skal bestå fagprøven!

Les merles mer
Endringer i kursrabatten for tariffbedriftene
Publisert:6.06.2024

Endringer i kursrabatten for tariffbedriftene

Refusjonen fra opplærings- og utviklingsfondet til tariffbedrifter økte betraktelig i fjor, vi ser oss nå nødt til å redusere denne rabatten inntil videre.

Les merles mer