Tilbake til alle artiklerAlle artikler
(Foto: Sentralregisteret)
Publisert: 3-10-2023

Digitalt kompetansebevis

Digitalt kompetansebevis er lansert. Nå kan arbeidstakere få oversikt over all sin kompetanse i en app, og arbeidsgiver kan registrere kompetanse, kurs og sertifiseringer for alle sine ansatte.

Fagbrev, kursbevis, videregående utdanning og all annen dokumentert opplæring, blir nå tilgjengelig via en app på mobilen. Man får en komplett oversikt over all kompetanse, som vil følge kompetanseinnehaver gjennom hele arbeidslivet.

En samlet bygg- og anleggsbransje står bak nyvinningen, sammen med Sentralregisteret. Det er ingen hemmelighet at det kan være vanskelig å holde styr på all dokumentasjon på gjennomførte kurs og skoler man har tatt gjennom mange år. Dokumentasjon som kan være avgjørende for å kunne betjene maskiner og utstyr, eller for å være kvalifisert til en ny jobb.

Likeledes er det viktig for en arbeidsgiver å kunne forsikre seg om at alle på en anleggsplass har nødvendig kompetanse, blant annet for å ivareta sikkerheten. Det nye digitale kompetanseregisteret vil forenkle dette betraktelig.

Les mer på sentralregisteret.no her

Relaterte nyheter

Sakspapirene til Landsmøtet er klare
Publisert:14.05.2024

Sakspapirene til Landsmøtet er klare

Vi gleder oss til MEFs landsmøte som finner sted 7. - 9. juni på Hotell Norge i Bergen. Landsmøtet er åpent for alle medlemmer.

Les merles mer
Fortsatt stort behov for bistand til Ukraina
Publisert:14.05.2024

Fortsatt stort behov for bistand til Ukraina

Krigen i Ukraina har nå vart i over to år, og det er stadig store behov for bistand. Med god hjelp og samarbeid mellom offentlig forvaltning og privat næringsliv, er Norge nå en av de største bidragslandene i Europa på materiell og utstyr som sendes til Ukraina.

Les merles mer
MEF og næringslivet endelig hørt
Publisert:9.05.2024

MEF og næringslivet endelig hørt

MEF har jobbet mot den ekstraordinære arbeidsgiveravgiften som ble innført i 2023. Endelig har Regjeringen lyttet til MEF og resten av norsk næringsliv. Fra 1. januar 2025 avvikles ordningen.

Les merles mer