Tilbake til alle artiklerAlle artikler
(Foto: Sentralregisteret)
Publisert: 3-10-2023

Digitalt kompetansebevis

Digitalt kompetansebevis er lansert. Nå kan arbeidstakere få oversikt over all sin kompetanse i en app, og arbeidsgiver kan registrere kompetanse, kurs og sertifiseringer for alle sine ansatte.

Fagbrev, kursbevis, videregående utdanning og all annen dokumentert opplæring, blir nå tilgjengelig via en app på mobilen. Man får en komplett oversikt over all kompetanse, som vil følge kompetanseinnehaver gjennom hele arbeidslivet.

En samlet bygg- og anleggsbransje står bak nyvinningen, sammen med Sentralregisteret. Det er ingen hemmelighet at det kan være vanskelig å holde styr på all dokumentasjon på gjennomførte kurs og skoler man har tatt gjennom mange år. Dokumentasjon som kan være avgjørende for å kunne betjene maskiner og utstyr, eller for å være kvalifisert til en ny jobb.

Likeledes er det viktig for en arbeidsgiver å kunne forsikre seg om at alle på en anleggsplass har nødvendig kompetanse, blant annet for å ivareta sikkerheten. Det nye digitale kompetanseregisteret vil forenkle dette betraktelig.

Les mer på sentralregisteret.no her

Relaterte nyheter

Forsvarssjefen til Arctic Entrepreneur
Publisert:20.11.2023

Forsvarssjefen til Arctic Entrepreneur

Vi får storfint besøk når forsvarssjef Eirik Kristoffersen holder innlegg på tirsdag med tema: Derfor trenger Forsvaret anleggsbransjen.

Les merles mer
Trøndersk underholdning på Arctic Entrepreneur
Publisert:16.11.2023

Trøndersk underholdning på Arctic Entrepreneur

Vi har booket Bjarne Brøndbo til å være konferansier 23. januar, og Carina Dahl til å spille konsert etter middag. Vi lover god stemning på Vinterfesten!

Les merles mer
Samtale om selvmordsforebygging
Publisert:8.11.2023

Samtale om selvmordsforebygging

Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet inviterte i oktober til "Samtaler om selvmordsforebygging". Regionsjef Jørn C. Evensen deltok i panelet på vegne av anleggsbransjen.

Les merles mer