Tilbake til alle artiklerAlle artikler
Illustrasjonsbilde.
Publisert: 23-09-2022

Lærestedsmøte ADK1 på befaring

Norsk Vann gjennomførte nylig en samling for ADK1-lærestedene. De var på befaring hos MEF-medlem PA Entreprenør AS.

30 lærere og rådsmedlemmer møttes til faglig og sosialt samvær 19. og 20. september. Første dag var det befaring på et VA-anlegg på Løren, Oslo. Der fikk samlingen omvisning fra daglig leder Lars Fredrik Moe Helgesen.

I løpet av dagene kunne deltakerne høre faglige innlegg om endringer i graveregler, ny veileder for grøftearbeid, helsemessig sikker drift av vannledningsnettet og praktisk erfaring med å ivareta hygiene ved arbeid på vannledninger i grøft.

På befaringen hos PA-entreprenørs AS sitt VA-anlegg ble det gitt god orientering om prosjektet, som hadde plassering inne i et tettbygd område med enveiskjørte gater og annen infrastruktur i gatene. Prosjektet ble gjennomført helelektrisk. Samlingen fikk anledning til å se praktisk ledningsutførelse «i grøfta».

«Lærestedenes time» er fast årlig agenda, hvor lærerne deler erfaringer og tar opp aktuelle temaer til diskusjon. Samlingen med et gruppearbeid med temaet «ADK1 opplæring – hva er behov og muligheter for å løfte kompetanse?». Her kom det fram gode innspill som rådet for ADK1 tar med i det videre samarbeidet om opplæringsordningen for ADK1.

På bildet fra venstre: Marit Skjel (Norsk Vann), Astri Fagerhaug (Norsk Vann), Lars Fredrik Moe Helgesen (PA Entreprenør AS), Lars Wermskog (Oslo kommune), Knut Hagen (PA-entreprenør), Finn N. Bangsund (MEF), Ola Deinboll (Norsk Fagutdanning)

Relaterte nyheter

Meld deg på Administrasjonsskolen i Oslo
Publisert:19.06.2024

Meld deg på Administrasjonsskolen i Oslo

Bli tryggere i egen bedrift. Dette er skolen for deg som jobber med det administrative i bedriften. Oppstart i september.

Les merles mer
Vi tilbyr fagbrevkurs
Publisert:13.06.2024

Vi tilbyr fagbrevkurs

Eksamensforberedende kurs for fagbrev høsten 2024 er klare for påmelding. Legg til rette for at dine medarbeidere skal bestå fagprøven!

Les merles mer
Endringer i kursrabatten for tariffbedriftene
Publisert:6.06.2024

Endringer i kursrabatten for tariffbedriftene

Refusjonen fra opplærings- og utviklingsfondet til tariffbedrifter økte betraktelig i fjor, vi ser oss nå nødt til å redusere denne rabatten inntil videre.

Les merles mer