Tilbake til alle artiklerAlle artikler
Illustrasjonsbilde.
Publisert: 23-09-2022

Lærestedsmøte ADK1 på befaring

Norsk Vann gjennomførte nylig en samling for ADK1-lærestedene. De var på befaring hos MEF-medlem PA Entreprenør AS.

30 lærere og rådsmedlemmer møttes til faglig og sosialt samvær 19. og 20. september. Første dag var det befaring på et VA-anlegg på Løren, Oslo. Der fikk samlingen omvisning fra daglig leder Lars Fredrik Moe Helgesen.

I løpet av dagene kunne deltakerne høre faglige innlegg om endringer i graveregler, ny veileder for grøftearbeid, helsemessig sikker drift av vannledningsnettet og praktisk erfaring med å ivareta hygiene ved arbeid på vannledninger i grøft.

På befaringen hos PA-entreprenørs AS sitt VA-anlegg ble det gitt god orientering om prosjektet, som hadde plassering inne i et tettbygd område med enveiskjørte gater og annen infrastruktur i gatene. Prosjektet ble gjennomført helelektrisk. Samlingen fikk anledning til å se praktisk ledningsutførelse «i grøfta».

«Lærestedenes time» er fast årlig agenda, hvor lærerne deler erfaringer og tar opp aktuelle temaer til diskusjon. Samlingen med et gruppearbeid med temaet «ADK1 opplæring – hva er behov og muligheter for å løfte kompetanse?». Her kom det fram gode innspill som rådet for ADK1 tar med i det videre samarbeidet om opplæringsordningen for ADK1.

På bildet fra venstre: Marit Skjel (Norsk Vann), Astri Fagerhaug (Norsk Vann), Lars Fredrik Moe Helgesen (PA Entreprenør AS), Lars Wermskog (Oslo kommune), Knut Hagen (PA-entreprenør), Finn N. Bangsund (MEF), Ola Deinboll (Norsk Fagutdanning)

Relaterte nyheter

Husk søknadsfrist til fagskoler 15. april
Publisert:22.03.2024

Husk søknadsfrist til fagskoler 15. april

Har du eller dine ansatte behov for kompetanseheving? Husk søknadsfristen 15. april til fagskoler og annen høyere utdanning gjennom samordnet opptak.

Les merles mer
Hvem var best på HMS-arbeid i 2023?
Publisert:9.01.2024

Hvem var best på HMS-arbeid i 2023?

If og MEF skal igjen kåre Årets foregangsbedrift innen HMS-arbeid. Vinneren blir kåret på Arctic Entrepreneur, og får en premie på 25 000 kroner.

Les merles mer
Vi tilbyr fagbrevkurs
Publisert:6.12.2023

Vi tilbyr fagbrevkurs

Eksamensforberedende kurs for fagbrev i anleggsfagene våren 2024 er klare for påmelding. Legg til rette for at dine medarbeidere skal bestå fagprøven!

Les merles mer