Tilbake til alle artiklerAlle artikler
Illustrasjonsbilde.
Publisert: 23-09-2022

Lærestedsmøte ADK1 på befaring

Norsk Vann gjennomførte nylig en samling for ADK1-lærestedene. De var på befaring hos MEF-medlem PA Entreprenør AS.

30 lærere og rådsmedlemmer møttes til faglig og sosialt samvær 19. og 20. september. Første dag var det befaring på et VA-anlegg på Løren, Oslo. Der fikk samlingen omvisning fra daglig leder Lars Fredrik Moe Helgesen.

I løpet av dagene kunne deltakerne høre faglige innlegg om endringer i graveregler, ny veileder for grøftearbeid, helsemessig sikker drift av vannledningsnettet og praktisk erfaring med å ivareta hygiene ved arbeid på vannledninger i grøft.

På befaringen hos PA-entreprenørs AS sitt VA-anlegg ble det gitt god orientering om prosjektet, som hadde plassering inne i et tettbygd område med enveiskjørte gater og annen infrastruktur i gatene. Prosjektet ble gjennomført helelektrisk. Samlingen fikk anledning til å se praktisk ledningsutførelse «i grøfta».

«Lærestedenes time» er fast årlig agenda, hvor lærerne deler erfaringer og tar opp aktuelle temaer til diskusjon. Samlingen med et gruppearbeid med temaet «ADK1 opplæring – hva er behov og muligheter for å løfte kompetanse?». Her kom det fram gode innspill som rådet for ADK1 tar med i det videre samarbeidet om opplæringsordningen for ADK1.

På bildet fra venstre: Marit Skjel (Norsk Vann), Astri Fagerhaug (Norsk Vann), Lars Fredrik Moe Helgesen (PA Entreprenør AS), Lars Wermskog (Oslo kommune), Knut Hagen (PA-entreprenør), Finn N. Bangsund (MEF), Ola Deinboll (Norsk Fagutdanning)

Relaterte nyheter

SmartMEF – lurt å komme i gang
Publisert:6.02.2023

SmartMEF – lurt å komme i gang

Vi anbefaler alle våre medlemsbedrifter å ta i bruk SmartMEF. Fra 31. mars vil det ikke lenger være mulig å opprette nye prosjekter i det gamle KSMEF-systemet.

Les merles mer
SmartMEF også for skogsentreprenører
Publisert:15.11.2022

SmartMEF også for skogsentreprenører

SmartMEF er lansert og tilgjengelig for alle MEF-medlemmer. Som medlem i MEF avd Skog får du 20% rabatt på SmartMEF.

Les merles mer
SmartMEF er det nye KSMEF
Publisert:7.11.2022

SmartMEF er det nye KSMEF

SmartMEF er lansert og tilgjengelig for alle MEF-medlemmer. Fra 1. januar 2023 kan du ikke opprette nye prosjekter i det gamle KSMEF-systemet. Kom i gang med SmartMEF i dag, slik at du er klar for 2023!

Les merles mer