Tilbake til alle artiklerAlle artikler
Publisert: 30-05-2022

Bedre føre var..

MEF og If tilbyr nå e-læringskurset «Føre Var», som handler om å forebygge uønskede hendelser og passe på å være riktig forsikret. Kurset er for alle. Og det er gratis.

– Vi har samarbeidet med MEF siden 1975, og jeg har selv vært ansvarlig for samarbeidsavtalen de siste 15 årene. Dette kurset er det største samarbeidsprosjektet vi har hatt noen gang – i hvert fall i min tid, sier Ulf Michaelsen i If.

– Kurset har vært etterspurt blant MEF-medlemmene, og vi får stadig tilbakemeldinger om at det er for lite kunnskap om forsikring der ute.


Ikke bare kroner og øre
– Føre Var-kurset handler hovedsakelig om to ting; at man skal være bevisst for å forebygge uønskede hendelser, og at man må sørge for å være riktig forsikret dersom det uønskede likevel skulle skje, forteller Hilde Karin Flotoft, kompetanseansvarlig på MEF-skolen.

– Det er viktig å få fram at dette handler om mye mer enn bare penger. Når uønskede hendelser inntreffer kan det for eksempel føre til forsinkelser i et prosjekt og det medfører gjerne en god del plunder og heft, fortsetter hun.

– Det er heller ikke sikkert alle er klar over at forsikringen kanskje ikke dekker tilfeller der du utfører oppgaver som du ikke gjør til vanlig.

«Det dekkes jo av forsikringen…»
– Målet er at de som tar kurset rett og slett skal få øynene opp for forsikring. Vi hører jo stadig uttalelser som at «det er ikke så nøye, for det dekkes av forsikringen». For det første er det ikke alltid det er så enkelt. For det andre er det jo slik at jo flere skader og uhell som dekkes av forsikringen desto dyrere forsikringspremier blir det for alle sammen. Med mer fokus og bevissthet rundt dette, vil derimot premien kunne bli lavere for alle, sier Michaelsen.

– Vi har jobbet med kurset et års tid og det ble lansert her på Arctic Entrepreneur. Det er forresten ikke bare for If-kunder og MEF-medlemmer. Alle kan ta det, og det tar bare mellom 20 og 30 minutter å gjennomføre. Det er bare å skanne QR-koden, sier han og peker på rollup-en.

– Effekten av dette kurset kommer først til sin rett når mange i bedriften tar det. Det holder ikke at bare lederen gjør det, skyter Flotoft inn.

– Kurset ligger lett tilgjengelig på nett, og det er til og med helt gratis. Det er bare å komme i gang, oppfordrer hun.


Mer info og lenke til selve kurset finner du her.


Saken er hentet fra Anleggsmaskinen.no

Hilde Karin Flotoft fra MEF-skolen og Ulf Michaelsen fra If. (Foto: Anleggsmaskinen)

Relaterte nyheter

Meld deg på Administrasjonsskolen 2024
Publisert:30.04.2024

Meld deg på Administrasjonsskolen 2024

Bli tryggere i egen bedrift. Dette er skolen for deg som jobber med det administrative i bedriften. Oppstart i september.

Les merles mer
Husk søknadsfrist til fagskoler 15. april
Publisert:22.03.2024

Husk søknadsfrist til fagskoler 15. april

Har du eller dine ansatte behov for kompetanseheving? Husk søknadsfristen 15. april til fagskoler og annen høyere utdanning gjennom samordnet opptak.

Les merles mer
Hvem var best på HMS-arbeid i 2023?
Publisert:9.01.2024

Hvem var best på HMS-arbeid i 2023?

If og MEF skal igjen kåre Årets foregangsbedrift innen HMS-arbeid. Vinneren blir kåret på Arctic Entrepreneur, og får en premie på 25 000 kroner.

Les merles mer