Tilbake til alle artiklerAlle artikler
Foto: Jørn Søderholm
Publisert: 12-05-2022

Mener regjeringen svikter anleggsbransjen

– Nå må Stortinget forhindre permitteringsbølge! Det sier MEF-sjef Julie Brodtkorb, som fortsetter kampen for at anleggsbransjen skal få kompensert de galopperende prisøkningene på diesel og andre innsatsfaktorer.

– Vi registrer at regjeringen i revidert nasjonalbudsjett ikke løfter en finger for en bransje i krise. Vedum snakker som om alt går godt i norsk næringsliv. Det er dessverre ikke sant. Anleggsbransjen står i den største krisen vi har opplevd, men det virker som finansministeren ikke liker å ta innover seg hvordan det faktisk står til i deler av norsk næringsliv, sier Brodtkorb.

Med 40 prosent prisstigning på diesel siden årsskiftet, opplever store deler av norsk anleggsbransje sviktende lønnsomhet og fare for permitteringer, oppsigelser og konkurser. Mange har kontrakter som ble inngått før krigen i Ukraina. MEF har bedt regjeringen om at offentlige byggherrer gis mulighet til å kompensere disse utgiftene, men det er ikke foreslått å sette av midler til dette i revidert nasjonalbudsjett.

– Skuffende, men vi gir ikke opp. I vår dialog med grunnplanet i Senterpartiet og Arbeiderpartiet opplever vi stor forståelse for krisen og et ønske om å bidra til å forhindre at folk mister jobbene. Vi håper dette bildet kommer tydeligere fram i behandlingen av revidert, fortsetter Brodtkorb.

MEF-sjefen mener revidert nasjonalbudsjett gir et oppsiktsvekkende negativt signal til alle som er opptatt av vei og vedlikehold.

– Regjeringen kutter i investeringer og vedlikehold av riksveier og varsler mulige reduksjoner på store samferdselsprosjekter når statsbudsjettet kommer.

Saken er hentet fra Anleggsmaskinen.no

Relaterte nyheter

Krav til bruk om lærlinger
Publisert:22.11.2023

Krav til bruk om lærlinger

Kunnskapsdepartementet foreslår å skjerpe kravene til bruk av lærlinger i offentlige kontrakter. Her kan du lese vårt høringssvar.

Les merles mer
Høringssvar til Totalberedskapskommisjonen
Publisert:2.11.2023

Høringssvar til Totalberedskapskommisjonen

MEF anbefaler sterkere lokal og regional beredskap ved større vær- og naturhendelser. Les vårt høringssvar her.

Les merles mer
MEF i høringer
Publisert:25.10.2023

MEF i høringer

Det har vært flere viktige høringer på Stortinget om statsbudsjettet for 2024. Vi har deltatt for å legge fram våre synspunkter.

Les merles mer