Tilbake til alle artiklerAlle artikler
Foto: Jørn Søderholm
Publisert: 12-05-2022

Mener regjeringen svikter anleggsbransjen

– Nå må Stortinget forhindre permitteringsbølge! Det sier MEF-sjef Julie Brodtkorb, som fortsetter kampen for at anleggsbransjen skal få kompensert de galopperende prisøkningene på diesel og andre innsatsfaktorer.

– Vi registrer at regjeringen i revidert nasjonalbudsjett ikke løfter en finger for en bransje i krise. Vedum snakker som om alt går godt i norsk næringsliv. Det er dessverre ikke sant. Anleggsbransjen står i den største krisen vi har opplevd, men det virker som finansministeren ikke liker å ta innover seg hvordan det faktisk står til i deler av norsk næringsliv, sier Brodtkorb.

Med 40 prosent prisstigning på diesel siden årsskiftet, opplever store deler av norsk anleggsbransje sviktende lønnsomhet og fare for permitteringer, oppsigelser og konkurser. Mange har kontrakter som ble inngått før krigen i Ukraina. MEF har bedt regjeringen om at offentlige byggherrer gis mulighet til å kompensere disse utgiftene, men det er ikke foreslått å sette av midler til dette i revidert nasjonalbudsjett.

– Skuffende, men vi gir ikke opp. I vår dialog med grunnplanet i Senterpartiet og Arbeiderpartiet opplever vi stor forståelse for krisen og et ønske om å bidra til å forhindre at folk mister jobbene. Vi håper dette bildet kommer tydeligere fram i behandlingen av revidert, fortsetter Brodtkorb.

MEF-sjefen mener revidert nasjonalbudsjett gir et oppsiktsvekkende negativt signal til alle som er opptatt av vei og vedlikehold.

– Regjeringen kutter i investeringer og vedlikehold av riksveier og varsler mulige reduksjoner på store samferdselsprosjekter når statsbudsjettet kommer.

Saken er hentet fra Anleggsmaskinen.no

Relaterte nyheter

Skuffet over svakt RNB for fylkesveiene
Publisert:14.05.2024

Skuffet over svakt RNB for fylkesveiene

MEF er bekymret for at vedlikeholdsetterslepet på fylkesveiene fortsetter. Revidert nasjonalbudsjett (RNB) varsler ikke noen opptrapping av satsingen på fylkesveier.

Les merles mer
Vil innføre plikt til å melde inn grunnundersøkelser
Publisert:25.04.2024

Vil innføre plikt til å melde inn grunnundersøkelser

– Gjerdrumulykka synliggjorde for alle hvor viktig det er med god oversikt over grunnforholda der vi bygger og bor, sier kommunal- og distriktsminister Erling Sande (Sp).

Les merles mer
Opplæringskontorene skal fortsatte kunne drive opplæring
Publisert:3.04.2024

Opplæringskontorene skal fortsatte kunne drive opplæring

I den senere tiden har det vært mye diskusjon rundt opplæringskontorene og deres mulighet til å drive opplæring. I dette leserinnlegget blir opplæringskontorenes rolle avklart.

Les merles mer