Tilbake til alle artiklerAlle artikler
Publisert: 25-11-2021

Unngå svindelforsøk på telefon og epost

I disse tider blir stadig flere utsatt for svindelforsøk per SMS og epost. Denne gangen er det Telenors kunder som har blitt ofre for et nytt Flubot-virus.

Telefonselskapet har nå gått ut med en pressemelding hvor de fraråder kundene sine fra å klikke på lenker de får tilsendt per SMS fra en aktør som utgir seg for å være Telenors MobilSvar-tjeneste.

Fått en tekstmelding med beskjed om ny talemelding uten at du har et tapt anrop? Da kan det være ugler i mosen. I tillegg vil meldingen komme fra et mobilnummer som utgir seg for å være Telenor, slik at mottakeren vil klikke på lenken i eposten. Dette vil være et annet nummer enn nummeret til talepostkassen din.

Telenor understreker at deres MobilSvar aldri vil be mottaker om å laste ned noe eller trykke på en lenke for å høre på talemeldinger. Det er i seg selv ufarlig å klikke på lenken det er snakk om her, men landingssiden den leder til ber om at man laster ned en app.

For å laste ned denne må man godta at man overstyrer sikkerhetsinnstillingene i Android-telefoner og dermed gir bandittene tilgang til personopplysningene dine og kontaktlisten din, slik at viruset sprer seg.

Les mer her om hvorfor du skal unngå å trykke på lenker du får per SMS.