Tilbake til alle artiklerAlle artikler
F.v. Anne Bakken, Hilde Flotoft og Elisabeth Eik Gabestad (Foto: Jørn Søderholm)
Publisert: 12-10-2021

Ny fagskole har startet opp

Her ser du noe av det viktigste som har skjedd innen utdanning i anleggsbransjen på lange tider. Første kull i fagskolestudiet Ledelse i maskinentreprenørfaget er nå i gang.

En formell utdanning, skreddersydd for praktikere i anleggsbransjen. Det er til og med ledige plasser på en del av den.

– Dette er stort! For første gang har vi nå en spisset fagskoleutdanning spesielt for bransjene våre. 90 studiepoeng skreddersydd formalisert utdanning der man slipper å være akademiker.

Kompetanseansvarlig Hilde Flotoft og prosjektassistent Elisabeth Eik Gabestad i MEF avdeling for strategi og kompetanse strålte om kapp med fagskoleleder Anne Bakken på Norges Grønne Fagskole VEA på Gardermoen.

I midten av oktober tok de i mot de ca 75 første deltakerne på den nye fagskoleutdanningen Ledelse i maskinentreprenørfaget.

Den består av tre moduler på til sammen 90 studiepoeng. Modulene erstatter deler i den tidligere MEF-skolen:

  • Anleggsledelse (tidligere Mellomlederskolen)
  • Prosjektledelse (tidligere prosjektlederskolen)
  • Bedriftsleder (tidligere Bedriftslederskolen)

Formell kompetanse

Forskjellen er at dette er en formalisert utdanning som gir studiepoeng. At kompetansen er formalisert er viktig på så mange vis.

– Vi er i kontakt med Direktoratet for Byggkvalitet. Vi håper at utdanningen vil kunne gi sentral godkjenning for utførelse i tiltaksklasse 2, sier Anne Bakken.

Utdanningen er spesiallaget for fagfolk som har eller er tiltenkt roller som anleggsledere, prosjektledere og bedriftsledere. De fleste studentene har fagbrev og erfaring, men noen har også fått plass på bakgrunn av ren erfaring og realkompetanse. Deltidsutdanningen går på seks fysiske samlinger for hver modul og noe nettbasert undervisning mellom modulene.

Viktig for bransjen

– Vi er veldig stolte og glade nå. Dette er viktig for bransjen. Men det har vært en lang og seig marsj. Å få godkjent et nytt fagskolestudium er en tung prosess. Vi er glade for å være i gang med et godt opplegg i samarbeid med VEA, sier Elisabeth Eik Gabestad.

Målet med utdanningen er å utdanne 60 kandidater i anleggsledelse hvert år og 30 i prosjektledelse hvert andre år. Denne første klassen i modulen prosjektledelse er bare halvfull, så her er det fortsatt mulighet til å bli med fra andre samling.

Det er fremdeles ledige plasser på prosjektledelse, og da må man søke Ledelse i maskinentreprenørfaget. Klikk her for å lese mer og melde deg på.

Tekst og foto: Jørn Søderholm, Anleggsmaskinen

Relaterte nyheter

Meld deg på Administrasjonsskolen 2024
Publisert:30.04.2024

Meld deg på Administrasjonsskolen 2024

Bli tryggere i egen bedrift. Dette er skolen for deg som jobber med det administrative i bedriften. Oppstart i september.

Les merles mer
Husk søknadsfrist til fagskoler 15. april
Publisert:22.03.2024

Husk søknadsfrist til fagskoler 15. april

Har du eller dine ansatte behov for kompetanseheving? Husk søknadsfristen 15. april til fagskoler og annen høyere utdanning gjennom samordnet opptak.

Les merles mer
Hvem var best på HMS-arbeid i 2023?
Publisert:9.01.2024

Hvem var best på HMS-arbeid i 2023?

If og MEF skal igjen kåre Årets foregangsbedrift innen HMS-arbeid. Vinneren blir kåret på Arctic Entrepreneur, og får en premie på 25 000 kroner.

Les merles mer