Tilbake til alle artiklerAlle artikler
Julie M. Brodtkorb, foto: Runar Daler, Anleggsmaskinen
Publisert: 30-09-2021

– Endelig åpner vi opp igjen

– Etter 18 måneder med pandemi er det godt å se at vi nå skal åpne samfunnet igjen, sier Julie Brodtkorb, adm.dir i MEF

Lørdag 25. september kunne vi endelig møtes igjen uten de strenge restriksjonene. For vår del var det flere MEFere som deltok på Loendagene, og som da endelig kunne droppe 1-meteren og håndhilse igjen.

Krevende krise

Regjering og helsemyndigheter fortjener skryt for den jobben som er blitt gjort. Dette har vært en krevende krise for mange, som vi nå endelig kan se slutten på,

– Vi er så stolte over alle våre medlemsbedrifter som har klart å holde hjulene i gang gjennom denne pandemien. Det har vært tunge tak, og mange søvnløse netter for flere. Meg inkludert. Men, på grunn av kjapp omstilling og grundig arbeid med smittevern – så har de fleste klart seg gjennom disse 18 månedene.

Nye rutiner

Pandemien er ikke over – vi lærer oss å leve med den, og nå skal vi tilnærmet tilbake til normalsituasjon. Det er godt nytt for alle deler av norsk næringsliv, sier Brodtkorb.

Noen utfordringer blir ikke løst med en gang, selv om reglene løsner opp.

- Prisen på råvarer er ett eksempel. I mange tilfeller vil ikke kontraktene fange opp denne prisøkningen, og da må entreprenøren selv ta risikoen. Mange av kontraktene som våre medlemmer er bundet til, er en fast pris – og de gir ikke noen mulighet for prisjustering.

En annen stor utfordring gjennom pandemien har vært stengte grenser. Innreiserestriksjonene trappes nå ned gradvis. Dette er særlig viktig for våre skogsentreprenører som reiser mye over svenskegrensa.

Selv om restriksjoner på anleggene nå slippes opp, så må entreprenørene beholde sunn fornuft, og fortsette å ha søkelys på godt smittevern og gode rutiner.

- Vi er selvfølgelig alltid til stede for våre medlemmer, hvis noen trenger råd og veiledning, avslutter Brodtkorb.

Relaterte nyheter

Bjarte Hjelmeland til Landsmøte 2024
Publisert:24.04.2024

Bjarte Hjelmeland til Landsmøte 2024

MEFs Landsmøte arrangeres 7. – 9. juni på vakre Hotell Norge i Bergen. Den folkekjære multikunstneren Bjarte Hjelmeland er konferansier på festmiddagen.

Les merles mer
Enighet i tariffoppgjøret på Miljøoverenskomsten
Publisert:16.04.2024

Enighet i tariffoppgjøret på Miljøoverenskomsten

MEF og LO kom til enighet i tariffoppgjøret for Miljøoverenskomsten etter forhandlinger 15.-16. april 2024.

Les merles mer
Mulig streik hos kunde eller leverandør
Publisert:23.03.2024

Mulig streik hos kunde eller leverandør

I disse dager er det flere bedrifter som er varslet om at deres ansatte kan bli tatt ut i streik. Spørsmålet mange av våre medlemsbedrifter stiller seg nå er «Hva gjør vi dersom vi blir rammet av streik hos en annen bedrift?»

Les merles mer