Tilbake til alle artiklerAlle artikler
Publisert: 27-09-2021

Forlengelse av Sentral godkjenning

Kommunal- og moderniseringsdepartementet har forlenget overgangsordningen for kvalifikasjonskrav i sentral godkjenning til 1. juli 2023. MEF er ikke fornøyd.

- Det er svært skuffende at Kommunal- og moderniseringsdepartementet ikke har klart å følge opp forslagene i Byggkvalitetutvalgets rapport som ble fremlagt tidlig i 2020, uttaler Finn N. Bangsund leder for Næringspolitikk og Kompetanse i MEF.

- Det som var ment som en overgangsordning i 2016 er nå blitt den nye normalen med en varighet på 7 år! Utvalget var tydelig på at dagens sentrale godkjenningsordning, ansvarssystem og tiltaksklasser ikke sikrer den nødvendige kompetansen i bygge- og anleggsprosjekter.

Konsekvensen av departementets sendrektighet, er at mange kvalifiserte entreprenører fortsatt stenges ute fra prosjekter som følge av formalkompetansekrav som ikke er tilpasset anleggsbransjen.


Les hele saken på Direktoratet for byggkvalitet sine sider.

Relaterte nyheter

Ny opplæringslov vil ikke svekke OKAB
Publisert:25.05.2023

Ny opplæringslov vil ikke svekke OKAB

Innstilingen til ny opplæringslov offentliggjort; OKAB får fortsette som før. – En stor seier for lærlingene, sier MEF-sjef Julie Brodtkorb.

Les merles mer
Opplæringskontorene reddet
Publisert:26.04.2023

Opplæringskontorene reddet

Regjeringspartiene snur i forslaget om ny opplæringslov. Slår fast at opplæringskontorene fortsatt kan være part i lærekontrakten. Vi i MEF jubler.

Les merles mer
Dato er klar for forlengelse av Sentral godkjenning
Publisert:9.01.2023

Dato er klar for forlengelse av Sentral godkjenning

Det er nå klart at overgangsordning for Sentral godkjenning blir forlenga til 1. juli 2025.

Les merles mer