Tilbake til alle artiklerAlle artikler
Publisert: 27-09-2021

Forlengelse av Sentral godkjenning

Kommunal- og moderniseringsdepartementet har forlenget overgangsordningen for kvalifikasjonskrav i sentral godkjenning til 1. juli 2023. MEF er ikke fornøyd.

- Det er svært skuffende at Kommunal- og moderniseringsdepartementet ikke har klart å følge opp forslagene i Byggkvalitetutvalgets rapport som ble fremlagt tidlig i 2020, uttaler Finn N. Bangsund leder for Næringspolitikk og Kompetanse i MEF.

- Det som var ment som en overgangsordning i 2016 er nå blitt den nye normalen med en varighet på 7 år! Utvalget var tydelig på at dagens sentrale godkjenningsordning, ansvarssystem og tiltaksklasser ikke sikrer den nødvendige kompetansen i bygge- og anleggsprosjekter.

Konsekvensen av departementets sendrektighet, er at mange kvalifiserte entreprenører fortsatt stenges ute fra prosjekter som følge av formalkompetansekrav som ikke er tilpasset anleggsbransjen.


Les hele saken på Direktoratet for byggkvalitet sine sider.

Relaterte nyheter

Skuffet over svakt RNB for fylkesveiene
Publisert:14.05.2024

Skuffet over svakt RNB for fylkesveiene

MEF er bekymret for at vedlikeholdsetterslepet på fylkesveiene fortsetter. Revidert nasjonalbudsjett (RNB) varsler ikke noen opptrapping av satsingen på fylkesveier.

Les merles mer
Vil innføre plikt til å melde inn grunnundersøkelser
Publisert:25.04.2024

Vil innføre plikt til å melde inn grunnundersøkelser

– Gjerdrumulykka synliggjorde for alle hvor viktig det er med god oversikt over grunnforholda der vi bygger og bor, sier kommunal- og distriktsminister Erling Sande (Sp).

Les merles mer
Opplæringskontorene skal fortsatte kunne drive opplæring
Publisert:3.04.2024

Opplæringskontorene skal fortsatte kunne drive opplæring

I den senere tiden har det vært mye diskusjon rundt opplæringskontorene og deres mulighet til å drive opplæring. I dette leserinnlegget blir opplæringskontorenes rolle avklart.

Les merles mer