Tilbake til alle artiklerAlle artikler
Julie Brodtkorb. Foto: Jørn Søderholm, Anleggsmaskinen
Publisert: 8-09-2021

Formuesskatt svekker små og mellomstore bedrifter

- For at små og mellomstore bedrifter skal fortsette å eksistere, så må det gjøres noe med formuesskatten på arbeidende kapital. sier Julie Brodtkorb i Podcasten Regnskap Norge.

Julie Brodtkorb var gjest hos Regnkap Norges podcast denne uken. Her ble formuesskatten diskutert.

MEF er en av de 11 næringsorganisasjonene som utgjør Skattealliansen. Alliansen ønsker å avvikle formuesskatt på arbeidende kapital.


Les hele saken, og hør podcastepisoden via Regnskap Norges nettsider.


Julie Brodtkorb påpeker i podcasten at Norge er avhengig av trygge arbeidsplasser, og lurer på om politikerne har glemt hvem som faktisk sørger for Norges velferd.

– Enhver kommune er avhengig av å ha bedrifter som er skattepliktige, og da må du ha et overskudd. Det er det Norges velferd er bygget på, ikke Oljefondet. Oljefondet er fint å ha når du sitter i budsjettkonferanser og har noen valgløfter du plutselig må innfri. Men det er de små og mellomstorebedriftene som driver velferden i Norge. Det virker det som politikerne har glemt, sier hun.


Podkastens vert er Rune Aale-Hansen, administrerende direktør i Regnskap Norge.

Relaterte nyheter

Skuffet over svakt RNB for fylkesveiene
Publisert:14.05.2024

Skuffet over svakt RNB for fylkesveiene

MEF er bekymret for at vedlikeholdsetterslepet på fylkesveiene fortsetter. Revidert nasjonalbudsjett (RNB) varsler ikke noen opptrapping av satsingen på fylkesveier.

Les merles mer
Sakspapirene til Landsmøtet er klare
Publisert:14.05.2024

Sakspapirene til Landsmøtet er klare

Vi gleder oss til MEFs landsmøte som finner sted 7. - 9. juni på Hotell Norge i Bergen. Landsmøtet er åpent for alle medlemmer.

Les merles mer
Fortsatt stort behov for bistand til Ukraina
Publisert:14.05.2024

Fortsatt stort behov for bistand til Ukraina

Krigen i Ukraina har nå vart i over to år, og det er stadig store behov for bistand. Med god hjelp og samarbeid mellom offentlig forvaltning og privat næringsliv, er Norge nå en av de største bidragslandene i Europa på materiell og utstyr som sendes til Ukraina.

Les merles mer