Tilbake til alle artiklerAlle artikler
Illustrasjonsbilde. (Foto: Runar F. Daler, Anleggsmaskinen.no)
Publisert: 23-06-2021

Nye fagskoleutdanninger godkjent av NOKUT

De to nye utdanningene, Anleggsledelse, tidligere Mellomlederskolen, og Ledelse i maskinentreprenørfaget som bygger på våre tre tidligere skoler Mellomlederskolen, Prosjektlederskolen og Bedriftslederskolen, er nå formelt godkjente utdanninger som gir henholdsvis 30 og 90 studiepoeng.

Anleggsledelse og Ledelse i maskinentreprenørfaget, to nye fagskoleutdanninger for anleggsbransjen, ble godkjent av NOKUT i juni 2021.


Unik mulighet
- Vi har i lengre tid jobbet med å formalisere MEF-skolens utdanningsløp for anleggsbransjen, bestående av Mellomleder-, Prosjektleder- og Bedriftslederskolen, forteller Hilde Flotoft, kompetanseansvarlig i MEF. Dette gir en helt unik mulighet for alle som jobber i anleggsbransjen og har behov for formell kompetanse.

Formaliseringen er på plass, og bransjene knyttet til MEF får fra høsten 2021 to formelt godkjente fagskoleutdanninger som er helt spisset mot deres utdanningsbehov, og samtidig gir studiepoeng.

- Vi jobber fremdeles med å få på plass en ordning slik at alle som tidligere har gjennomført disse skolene, kan avlegge eksamen på nytt, og dermed få mulighet til å formalisere utdanningen de allerede har tatt. Mer informasjon om dette vi komme over sommeren, avslutter Hilde Flotoft.


Tett samarbeid med VEA

MEF og Norges grønne fagskole – Vea, har siden 2019 vært i tett samarbeid for å utvikle høyere yrkesfaglig utdanning med studiepoeng for anleggsbransjen. De nye utdanningene, Anleggsledelse og Ledelse i maskinentreprenørfaget, bygger på MEF sine tidligere skoler Mellomlederskolen, Prosjektlederskolen og Bedriftslederskolen.

Les mer om utdanningene og søk via VEAs sider.

Søknadsskjema

Informasjon om opptak til fagskoleutdanning på Vea

Er du realkompetansesøker, må nødvendig dokumentasjon som praksisfortelling med dokumentasjon lastes opp. Ta kontakt med fagskolen ved behov for veiledning. Mer informasjon om realkompetanseopptak


Oppdatert og relevant kompetanse
De nye utdanningene vil ha mye av det samme innholdet som tidligere, men er oppdatert jamfør utviklingen i samfunnet og i yrkesfeltet. Bruk av BIM, bygningsinformasjonsmodellering, og miljøkrav til anleggsbransjen er i noe større grad enn tidligere ivaretatt i de nye studieplanene. Undervisning i juss innen yrkesfeltet, og flere andre fagområder vil fortsatt ivaretas av MEFs egne jurister og andre ansatte.

I juni 2021 godkjente NOKUT utdanningene som vil tilbys av Vea i samarbeid med MEF fra oktober 2021.

Link til mer informasjon om utdanningene:
Mer om Anleggsledelse
Mer om Ledelse i maskinentreprenørfaget

pdfInformasjon til alle som har tatt en av MEFs tre skoler før formalisering

Relaterte nyheter

Ny opplæringslov vil ikke svekke OKAB
Publisert:25.05.2023

Ny opplæringslov vil ikke svekke OKAB

Innstilingen til ny opplæringslov offentliggjort; OKAB får fortsette som før. – En stor seier for lærlingene, sier MEF-sjef Julie Brodtkorb.

Les merles mer
Opplæringskontorene reddet
Publisert:26.04.2023

Opplæringskontorene reddet

Regjeringspartiene snur i forslaget om ny opplæringslov. Slår fast at opplæringskontorene fortsatt kan være part i lærekontrakten. Vi i MEF jubler.

Les merles mer
SmartMEF – lurt å komme i gang
Publisert:6.02.2023

SmartMEF – lurt å komme i gang

Vi anbefaler alle våre medlemsbedrifter å ta i bruk SmartMEF. Fra 31. mars vil det ikke lenger være mulig å opprette nye prosjekter i det gamle KSMEF-systemet.

Les merles mer