Tilbake til alle artiklerAlle artikler
Publisert: 23-04-2021

Vellykket skogdag i Sortland

MEF Skog deltok mandag 19. april på skogdag med ordfører Karl-Erling Nordlund og lærere og elever fra Mosjøen, Sortland og Hadsel vgs.

- Skogdagen satte fokus på hvordan opplæringen blir bedre når skolene samarbeider og hvor man utnytter de ulike skolenes fortrinn. Skogdagen satte også et fokus på at skogressursene i Vesterålen nå er høstningsklare etter å ha blitt plantet på 60-tallet. Resultatet er økt kompetanse om skogens verdiskapning og at man har behov for kompetent arbeidskraft i regionen, sier fagsjef Bjørn Lauritzen.

Skogbrukselever fra Mosjøen vgs. avd. Marka avvirket og kjørte frem sitkagran ved Sortland vgs. avd. Kleiva. Når maskinene skal flyttes skjer det i regi av Hadsel vgs. og elvene der.

Se nyhetsinnslag fra skogdagen her (fra Vesterålen online v/ Herman Henriksen).

Relaterte nyheter

Anleggsløftet
Publisert:3.05.2024

Anleggsløftet

Anleggsbransjen er kjent for å være inkluderende. Nå har MEF avd. Troms inngått en samarbeidsavtale med NAV, hvor målet er å få flere ut i jobb.

Les merles mer
Opplæringskontorene skal fortsatte kunne drive opplæring
Publisert:3.04.2024

Opplæringskontorene skal fortsatte kunne drive opplæring

I den senere tiden har det vært mye diskusjon rundt opplæringskontorene og deres mulighet til å drive opplæring. I dette leserinnlegget blir opplæringskontorenes rolle avklart.

Les merles mer
Velg yrkesfag innen 1. mars
Publisert:20.02.2024

Velg yrkesfag innen 1. mars

Fristen for å søke skoleplass på videregående skole nærmer seg.
Vi trenger flere fagfolk til Norges viktigste næring. Søk yrkesfag!

Les merles mer