Tilbake til alle artiklerAlle artikler
Publisert: 22-10-2020

Kom i gang med ISO-sertifisering av bedrift

MEF ønsker å legge til rette for at medlemmene som ønsker å bli ISO-sertifiserte får en så enkel vei mot målet som mulig.

Det legges opp til regionale nettverksmøter der det gis veiledning og hjelp underveis, samt bygging av nettverk blant medlemmene for å kunne støtte hverandre i prosessen.

Økte krav fra oppdragsgivere

Som kjent øker kravene fra særlig offentlige oppdragsgivere om at bedrifter som ønsker å konkurrere om oppdrag må kunne vise til systemer for kvalitet og miljø som er sertifisert av tredjepart.

I tillegg til at man møter kravet om sertifisering fra offentlige oppdragsgivere, kan selve prosessen som leder frem til sertifisering også medføre at man øker effektiviteten i prosjekter gjennom bedre logistikk og prosjektstyring. Man får satt søkelyset på kontinuerlig forbedring, og kan kanskje til slutt også se en positiv endring av bedriftens resultat.

MEF ønsker å legge til rette for at medlemmene som ønsker å bli ISO-sertifiserte får en så enkel vei mot målet som mulig.

Kriterier for å være med i «sertifiseringsprosjektet» er at bedriften:

• har anskaffet og implementert MEF sitt KS/HMS-system eller et annet system
• vil dele av sine erfaringer og funn med andre bedrifter
• er motivert for å bruke tid og ressurser på å gjøre bedriften klar for sertifisering etter ISO 9001 og/eller ISO 14001
• vil stille på arbeidsmøter og «gjøre en jobb» mellom møtene.

Hvem kan delta:
KS/HMS-ansvarlig og/eller daglig leder el.l. Prisen inkluderer inntil 2 deltakere fra hver bedrift.

Hva inkluderer prisen?
Prisen inkluderer arbeidsmøter med servering, teams-møter og nettverk for inntil to deltakere pr. bedrift. MERK: Prisen inkluderer ikke selve sertifiseringen, eller rådgivning til den enkelte bedrift utover det som skjer på samlinger og teams-møter

Her kan du se planlagte kurs.

Relaterte nyheter

Meld deg på Administrasjonsskolen 2024
Publisert:30.04.2024

Meld deg på Administrasjonsskolen 2024

Bli tryggere i egen bedrift. Dette er skolen for deg som jobber med det administrative i bedriften. Oppstart i september.

Les merles mer
Husk søknadsfrist til fagskoler 15. april
Publisert:22.03.2024

Husk søknadsfrist til fagskoler 15. april

Har du eller dine ansatte behov for kompetanseheving? Husk søknadsfristen 15. april til fagskoler og annen høyere utdanning gjennom samordnet opptak.

Les merles mer
Hvem var best på HMS-arbeid i 2023?
Publisert:9.01.2024

Hvem var best på HMS-arbeid i 2023?

If og MEF skal igjen kåre Årets foregangsbedrift innen HMS-arbeid. Vinneren blir kåret på Arctic Entrepreneur, og får en premie på 25 000 kroner.

Les merles mer