Tilbake til alle artiklerAlle artikler
Publisert: 22-10-2020

Kom i gang med ISO-sertifisering av bedrift

MEF ønsker å legge til rette for at medlemmene som ønsker å bli ISO-sertifiserte får en så enkel vei mot målet som mulig.

Det legges opp til regionale nettverksmøter der det gis veiledning og hjelp underveis, samt bygging av nettverk blant medlemmene for å kunne støtte hverandre i prosessen.

Økte krav fra oppdragsgivere

Som kjent øker kravene fra særlig offentlige oppdragsgivere om at bedrifter som ønsker å konkurrere om oppdrag må kunne vise til systemer for kvalitet og miljø som er sertifisert av tredjepart.

I tillegg til at man møter kravet om sertifisering fra offentlige oppdragsgivere, kan selve prosessen som leder frem til sertifisering også medføre at man øker effektiviteten i prosjekter gjennom bedre logistikk og prosjektstyring. Man får satt søkelyset på kontinuerlig forbedring, og kan kanskje til slutt også se en positiv endring av bedriftens resultat.

MEF ønsker å legge til rette for at medlemmene som ønsker å bli ISO-sertifiserte får en så enkel vei mot målet som mulig.

Kriterier for å være med i «sertifiseringsprosjektet» er at bedriften:

• har anskaffet og implementert MEF sitt KS/HMS-system eller et annet system
• vil dele av sine erfaringer og funn med andre bedrifter
• er motivert for å bruke tid og ressurser på å gjøre bedriften klar for sertifisering etter ISO 9001 og/eller ISO 14001
• vil stille på arbeidsmøter og «gjøre en jobb» mellom møtene.

Hvem kan delta:
KS/HMS-ansvarlig og/eller daglig leder el.l. Prisen inkluderer inntil 2 deltakere fra hver bedrift.

Hva inkluderer prisen?
Prisen inkluderer arbeidsmøter med servering, teams-møter og nettverk for inntil to deltakere pr. bedrift. MERK: Prisen inkluderer ikke selve sertifiseringen, eller rådgivning til den enkelte bedrift utover det som skjer på samlinger og teams-møter

Kommende kurs:

  • Rudshøgda - ISO-sertifisering av bedrift. Oppstart i november.
  • Tromsø - Iso-sertifisering av bedrift. Oppstart i november.

Relaterte nyheter

Vi tilbyr fagbrevkurs
Publisert:6.12.2023

Vi tilbyr fagbrevkurs

Eksamensforberedende kurs for fagbrev i anleggsfagene våren 2024 er klare for påmelding. Legg til rette for at dine medarbeidere skal bestå fagprøven!

Les merles mer
Endringer i regelverket om verneombud
Publisert:5.10.2023

Endringer i regelverket om verneombud

Fra 1. januar 2024 må virksomheter med fem eller flere arbeidstakere ha minst ett verneombud. MEF-skolen tilbyr kurset verneombud, grunnopplæring i arbeidsmiljø (40t).

Les merles mer