Tilbake til alle artiklerAlle artikler
Foto: Jørn Søderholm, Anleggsmaskinen
Publisert: 30-04-2020

Når kundene er dumme

I DN 24. april hevder konsernsjef i Geomatikk Gruppen, Knut Bratsberg, at MEF ønsker «inngrep i velfungerende markeder».

Når anleggsentreprenører eller grunneiere har behov for påvisning av ledninger i grunnen blir de henvist til Geomatikk. Dette er et velfungerende marked kun i den forstand at det fungerer godt for Geomatikk sine eiere.

MEF har ingenting imot norske bedrifter som tjener penger. Vi etterlyser imidlertid at entreprenørene selv kan velge hvilke tjenester de skal bruke pengene sine på. Det er markedsøkonomi i praksis.

Det sier mye om Geomatikk når de må forklare over 2000 kunder at kundene tar feil i at de er misfornøyd med tjenesten som leveres. Det gjør konsernsjefen i Geomatikk nok en gang når han i DN viser til at statistikken forteller at vi som kunder egentlig er fornøyd.

MEF vil fortsette arbeidet for å gjøre kartmateriell hos netteiere tilgjengelig for flere aktører slik at konkurranse om denne type tjenester kan bli reell. Vi er nemlig ikke dumme.

Julie Brodtkorb
Administrerende direktør MEF

Saken er først publisert i Dagens Næringsliv.

Relaterte nyheter

Ny opplæringslov vil ikke svekke OKAB
Publisert:25.05.2023

Ny opplæringslov vil ikke svekke OKAB

Innstilingen til ny opplæringslov offentliggjort; OKAB får fortsette som før. – En stor seier for lærlingene, sier MEF-sjef Julie Brodtkorb.

Les merles mer
Opplæringskontorene reddet
Publisert:26.04.2023

Opplæringskontorene reddet

Regjeringspartiene snur i forslaget om ny opplæringslov. Slår fast at opplæringskontorene fortsatt kan være part i lærekontrakten. Vi i MEF jubler.

Les merles mer
Dato er klar for forlengelse av Sentral godkjenning
Publisert:9.01.2023

Dato er klar for forlengelse av Sentral godkjenning

Det er nå klart at overgangsordning for Sentral godkjenning blir forlenga til 1. juli 2025.

Les merles mer