Tilbake til alle artiklerAlle artikler
Foto: Jørn Søderholm, Anleggsmaskinen
Publisert: 30-04-2020

Når kundene er dumme

I DN 24. april hevder konsernsjef i Geomatikk Gruppen, Knut Bratsberg, at MEF ønsker «inngrep i velfungerende markeder».

Når anleggsentreprenører eller grunneiere har behov for påvisning av ledninger i grunnen blir de henvist til Geomatikk. Dette er et velfungerende marked kun i den forstand at det fungerer godt for Geomatikk sine eiere.

MEF har ingenting imot norske bedrifter som tjener penger. Vi etterlyser imidlertid at entreprenørene selv kan velge hvilke tjenester de skal bruke pengene sine på. Det er markedsøkonomi i praksis.

Det sier mye om Geomatikk når de må forklare over 2000 kunder at kundene tar feil i at de er misfornøyd med tjenesten som leveres. Det gjør konsernsjefen i Geomatikk nok en gang når han i DN viser til at statistikken forteller at vi som kunder egentlig er fornøyd.

MEF vil fortsette arbeidet for å gjøre kartmateriell hos netteiere tilgjengelig for flere aktører slik at konkurranse om denne type tjenester kan bli reell. Vi er nemlig ikke dumme.

Julie Brodtkorb
Administrerende direktør MEF

Saken er først publisert i Dagens Næringsliv.

Relaterte nyheter

Skuffet over svakt RNB for fylkesveiene
Publisert:14.05.2024

Skuffet over svakt RNB for fylkesveiene

MEF er bekymret for at vedlikeholdsetterslepet på fylkesveiene fortsetter. Revidert nasjonalbudsjett (RNB) varsler ikke noen opptrapping av satsingen på fylkesveier.

Les merles mer
Vil innføre plikt til å melde inn grunnundersøkelser
Publisert:25.04.2024

Vil innføre plikt til å melde inn grunnundersøkelser

– Gjerdrumulykka synliggjorde for alle hvor viktig det er med god oversikt over grunnforholda der vi bygger og bor, sier kommunal- og distriktsminister Erling Sande (Sp).

Les merles mer
Opplæringskontorene skal fortsatte kunne drive opplæring
Publisert:3.04.2024

Opplæringskontorene skal fortsatte kunne drive opplæring

I den senere tiden har det vært mye diskusjon rundt opplæringskontorene og deres mulighet til å drive opplæring. I dette leserinnlegget blir opplæringskontorenes rolle avklart.

Les merles mer