Tilbake til alle artiklerAlle artikler
Bilde: Mathias Helmersen og Ola Torgeir Bue i TT Anlegg
Publisert: 19-09-2019

E-læringskurs om maskinstyring

MEF-skolen har utarbeidet et kurs som gir grunnleggende kunnskap for å begynne å bruke maskinstyring.

Maskinstyring har etter hvert blitt et krav på flere anlegg. Flere entreprenører har også sett nyttigheten av å bruke maskinstyring på jobber der det ikke stilles krav.

Maskinstyring er nødvendig for å sikre kvaliteten på arbeidet du utfører. Bare noen få centimeters avvik kan koste dyrt – i penger og tid.

Se en teaser på kurset her.

I den første delen av kurset skal du bli kjent med ulike GPS- og GNSS-systemer, satellitter og feilkilder ved disse systemene.

Maskinstyring identifiserer avvik

- Bedrifter som investerer i maskinstyring har som regel gjort seg godt kjent med bruksområder og potensielle besparelse systemet gir, forteller Ola Torgeir Bue i TT Anlegg som har vært med på utviklingen av kurset.

For optimal utnyttelse er det viktig at både maskinfører og formenn kjenner godt til systemets grunnleggende virkemåte. Da kan man raskt identifisere eventuelle feilkilder og utbedre disse.

- Hvis man ikke har et godt system for regelmessig kontroll av maskinstyrings-systemet for å raskt identifisere avvik, kan man like godt investere i en knekt tommestokk, forteller Bue.

MEF sitt maskinstyrings-kurs setter fokus på grunnleggende systemforståelse, begreper og feilkilder som alle som bruker maskinstyring bør kjenne til, uavhengig av system leverandør.

Tidsbruk på kurset

Tidsbruk vil variere fra deltaker til deltaker, men antatt lengde er 45 minutter til ca. 1 time

Les mer og meld deg på via vår kursoversikt.

Relaterte nyheter

Husk søknadsfrist til fagskoler 15. april
Publisert:22.03.2024

Husk søknadsfrist til fagskoler 15. april

Har du eller dine ansatte behov for kompetanseheving? Husk søknadsfristen 15. april til fagskoler og annen høyere utdanning gjennom samordnet opptak.

Les merles mer
Hvem var best på HMS-arbeid i 2023?
Publisert:9.01.2024

Hvem var best på HMS-arbeid i 2023?

If og MEF skal igjen kåre Årets foregangsbedrift innen HMS-arbeid. Vinneren blir kåret på Arctic Entrepreneur, og får en premie på 25 000 kroner.

Les merles mer
Vi tilbyr fagbrevkurs
Publisert:6.12.2023

Vi tilbyr fagbrevkurs

Eksamensforberedende kurs for fagbrev i anleggsfagene våren 2024 er klare for påmelding. Legg til rette for at dine medarbeidere skal bestå fagprøven!

Les merles mer