Tilbake til alle artiklerAlle artikler
Foto: Sverre Huse-Fagerlie
Publisert: 10-07-2019

Rammeavtale på laboratorietesting

MEF og Eurofins har etablert en avtale som gir våre medlemmer tilgang til konkurransedyktige priser på testing av forurenset jord og bygningsmaterialer.


Svartid på prøvene er ofte like viktig som prisen på testingen og rammeavtalen gir medlemmene rask respons. I tillegg har Eurofins mulighet til ekspresstesting av de fleste prøver mot 100% tillegg i prisen pr prøve.

MEF-medlemmene som ønsker å benytte seg av avtalen må oppgi en av de to kodene som gjelder for hovedområdene. For å få tilgang til kodene må en forespørsel sendes enten MEF sin kontakt eller Eurofins sin kontakt.

Forurenset jord
Område 1 omfatter standardpakker for prøver av forurenset jord og anleggsvann samt enkeltprøver for de mest brukte stoffene som ikke inngår i standardpakkene.

Bygningsmaterialer
Område 2 omfatter standardpakker for prøver av bygningsmaterialer og er ment å være til hjelp for alle MEF-bedrifter som foretar miljøkartlegginger, eller som har behov for å dokumentere forurensning/renhet i forbindelse med riving eller rehabilitering av bygg og anlegg.

Les mer i vedleggene under.

Logistikk
Prøver kan leveres gratis til Eurofins sine avdelinger i Norge.

For prøveopphenting er det avtalt en flat pris på 350 kr opphenting via DHL Express.

Praktisk
Emballasje bestilles enklest på www.eurofins.no eller i eurofins-appen.
Emballasje kan også hentes på selvbetjent lager i Trondheim, på Skøyen og på Klepp.

For å få tilgang på avtalen og å komme i gang med bruken av nettløsning for bestilling av prøver samt raskest mulig svar på disse, kontakt: miljo@eurofins.no

Veiledning til både forurenset grunn og bygningsmaterialer finnes blant annet på www.eurofins.no, og dette materiellet vil videreutvikles sammen med MEF fortløpende.

MEF sin kontakt er:
Sverre Huse-Fagerlie, shf@mef.no, tlf: 48 89 49 93

Eurofins kontakt er:
Linn Baardsgaard, linnbaardsgaard@eurofins.no, 92 02 74 57

pdfTesting av bygningsmateriellpdfTesting av jord

Relaterte nyheter

Gjenvinningsbransjen trenger sjåfører
Publisert:1.12.2022

Gjenvinningsbransjen trenger sjåfører

Innen gjenvinning er det behov for flere sjåfører til å kjøre "verditransport". Vi ønsker å få inn folk på jakt etter en stabil og trygg arbeidsplass.

Les merles mer
Bredt samarbeid om bedre håndtering av jord og stein
Publisert:8.09.2021

Bredt samarbeid om bedre håndtering av jord og stein

MEF er fornøyd med at Miljødirektoratet har fremlagt sin rapport med mange gode tiltak som tar sikte på å løse utfordringene med mangelen på mottak for overskuddsmasser.

Les merles mer