Tilbake til alle artiklerAlle artikler
Publisert: 1-02-2022

Siste nytt om SmartMEF

Her får dere mer informasjon om hvordan SmartMEF skal fungere, og når det lanseres.

  • Hvordan SmartMEF skal fungere
  • Når lanseres det?
  • Hvordan skal overgangen skje for MEF-medlemmer?
  • Ofte stilte spørsmål fra MEF-medlemmer

Hvordan skal SmartMEF fungere?

De medlemmene som bruker KSMEF i dag kjenner nok sikkert til at en del av jobben til MEF er å ivareta innholdet med funksjoner og skjema - og dokumentmaler. De gjør en stor innsats med å overvåke regelverk og forskrifter der eventuelle endringer blir lagt inn på rett plass. Med SmartMEF får dere innholdet i mal-bibliotek og god brukerfunksjonalitet koblet opp med høy kompetanse innen HMS og KS-feltet. MEF skal fortsette å ivareta innholdet og supportere medlemmene på systembygging som før.

Her kommer litt informasjon om hvordan SmartMEF skal implementeres i SmartDok.

MEF-skjemamaler

Medlemmer som har bestilt SmartMEF vil få tilgang til et skjemamal-bibliotek der dere kan plukke de malene som er relevant for deres bedrift og prosjekt. Skjemamalene skal også være mulig å tilpasse ved bruk av en skjemabygger. Ønsker også å presisere at bedrifts - og prosjekttilpassede skjemamaler i KSMEF ikke blir overflyttet til SmartMEF.


MEF-dokumentmaler

Medlemmer som har bestilt SmartMEF vil få tilgang på en rekke dokumentmaler fra MEF som skal være mulig å både bedriftstilpasses - og prosjektilpasses om nødvendig. De medlemmene som allerede har gjort en jobb med bedriftstilpasning av dokument-malene i KSMEF, vil få en mulighet til å overføre de dokumentene inn til SmartMEF. Her må det nok regnes med en jobb å justere de til det nye systemet, men selve rå-teksten vil være mulig å hente fra mappen “våre tilpassede dokumenter” i KSMEF. I samme farta er det viktig å poengtere at prosjekttilpassede dokumenter fra prosjekter liggende i KSMEF, ikke blir flyttet over til SmartMEF.Dokumentsenter og annen funksjonalitet i SmartMEF

Vi trenger ikke finne opp hjulet på nytt, derfor forsøker vi å bruke mye av SmartDoks eksisterende funksjonalitet og konsepter også i SmartMEF. De medlemmene som allerede bruker SmartDok vil nok kjenne seg igjen.

Dokumentsenter som ble lansert i fjor høst skal tas i bruk for å ha kontroll på dokument-malene fra MEF. Det vil bli mulig å bedrifts - og prosjekttilpasse dokumenter til håndbøker via en håndbokbygger. I tillegg skal det komme noen tilpasninger i avviksrapporteringen som flere kanskje kjenner fra før i HMS/KS PRO.Når lanseres SmartMEF?

Første versjon av SmartMEF blir lansert medio april og skal være helt ferdig tredje kvartal i år.Hvordan skal overgangen skje for MEF-medlemmer?

Det er viktig å presisere at overgangen til SmartMEF er valgfritt for alle medlemmer, og for noen så forstår vi at det er ubeleilig fordi man kanskje ikke bruker SmartDok fra før. SmartMEF skal være mulig for alle å bruke selv om man ikke ønsker å bruke annen funksjonalitet i SmartDok. Dermed kan man ha andre system parallelt med SmartMEF.

For å ivareta kundeopplevelsen og sørge for at overgangen fra KSMEF til SmartMEF blir smertefri, så må vi ha fokus på medlemmenes reise fra A til Å. Derfor ønsker vi å ha en utrullingsplan og informere dere om når nøkkel-funksjonalitet blir lansert slik at dere kan begynne å ta i bruk SmartMEF stegvis. For noen medlemmer vil det være naturlig å vente til alt er klart, men for andre vil det være aktuelt å begynne med innføring i SmartMEF allerede i andre kvartal i år.

Heldigvis har vi høy kompetanse i støtteapparatet hos MEF og ekspertise på SmartDok-systemet. SmartDok og MEF skal sammen sørge for at dere skal få en god kundeopplevelse med overflytning fra et system til et annet.


Ofte stilte spørsmål fra MEFs medlemmer

SmartDok har laget en egen nyhetsside med SmartMEF-info som dere finner her. [object Object](denne lenken fungerer ikke, du må sørge for å koble en url til lenken i sanity)

Har dere egne spørsmål tilknyttet til SmartMEF, ta kontakt med:

Egil Kvingedal
Fagsjef klima og miljø
egil.kvingedal@mef.no

Relaterte nyheter

Enighet i mellomoppgjør i Anleggsoverenskomsten
Publisert:1.06.2023

Enighet i mellomoppgjør i Anleggsoverenskomsten

MEF og NAF har gjennomført årets mellomoppgjør i Anleggsoverenskomsten på Gardermoen 30. - 31. mai.

Les merles mer
Brudd i tarifforhandlingene
Publisert:26.05.2023

Brudd i tarifforhandlingene

Det ble brudd i tarifforhandlingene på Miljøoverenskomsten 25. mai.

Les merles mer
Trøndersk underholdning på Vinterfesten
Publisert:25.05.2023

Trøndersk underholdning på Vinterfesten

Vi har booket Bjarne Brøndbo til å være konferansier 23. januar, og Carina Dahl til å spille konsert etter middag. Vi lover god stemning på Arctic Entrepreneur!

Les merles mer