Tilbake til alle artiklerAlle artikler
Årets HMS-bedrift i 2019. (t.v) Elisabeth Vollstad Moe (daglig leder, Harstad Maskin), Maren Simonsen (HR-leder, Harstad Maskin ), Nils Kristian Johansen (prosjektleder, Harstad Maskin), Roger Moe (prosjektleder, Harstad Maskin), Ivar Martinsen (Leder bedrift, If Skadeforsikring), Julie Brodtkorb, (adm. dir., MEF). (Foto: Runar F. Daler)
Publisert: 11-11-2020

Er din bedrift best på HMS-arbeid?

If og MEF skal også i år kåre Årets foregangsbedrift innen HMS-arbeid. Vi vil ha ditt forslag til kandidater. Vinneren får 25 000 kroner. Frist for å melde inn er 15. november.

– Et planmessig og aktivt HMS-system er og blir stadig viktigere for MEF-bedrifters konkurranseevne. Vi vil sette ytterligere fokus på dette ved å innføre en årlig pris som årets foregangsbedrift innen HMS-arbeid, sier forsikringsselskapet If.

Prisen for Årets HMS-bedrift i 2019 gikk til Harstad Maskin AS for deres høye HMS-fokus gjennom hele bedriftens virksomhet. Gjennom læring gjennom å evaluere egne feil er de på vei mot en enda tryggere arbeidsplass, noe som ledet til et historisk lavt sykefravær i 2018.

Les hele saken om prisvinneren på Anleggsmaskinen.no.

Kriteriene
Prisen er på 25 000 kroner og vil tilfalle en MEF-bedrift som tilfredsstiller kravene til et godt HMS-system. Hovedkravene er at:

  • Bedriften har et godt og velfungerende HMS-system.
  • Bedriften har gode systemer for rapportering av uønskede hendelser og avviksoppfølging.
  • Bedriften har gode opplæringsrutiner og oppfølging av ansatte innen skadeforebyggende adferd.
  • Bedriften fremstår er en foregangsbedrift som trygg arbeidsplass.

– Kriterier det også vil bli lagt vekt på er tilfredsstillende sykefravær og skadebilde i If. Et pluss vil også være om bedriften er godkjent opplæringsbedrift, sier If.

Nå ber If og samarbeidsutvalget MEF-If om forslag til kandidater. Man kan foreslå egen bedrift, en bransjekollegas eller en annen bedrift man har vært i kontakt med.

Alle kan nominere bedrifter som kandidater til prisen. Forslag må sendes inn senest 15. november, på denne websiden.

Nominerte bedrifter vil bli vurdert av samarbeidsutvalget MEF-If. Ettersom Arctic Entrepreneur er avlyst i 2021 vil vi ikke kunne annonsere vinneren og utdele prisen der. Den vil i stedet bli utdelt ved et bedriftsbesøk i januar, og annonseres på våre nettsider og i en artikkel i Anleggsmaskinen.

Relaterte nyheter

Er du klar for MEFA i Trondheim?
Publisert:8.06.2023

Er du klar for MEFA i Trondheim?

Fredag 16. juni åpner vi opp for stor anleggsutstilling på E.C Dahls bryggerier i Trondheim. Gratis inngang for besøkende. Velkommen!

Les merles mer
Beat for beat på Arctic Entrepreneur
Publisert:6.06.2023

Beat for beat på Arctic Entrepreneur

Vi har booket Trond Nagell med venner, kjent fra Beat for beat på NRK, til pianobar etter Brakkemiddagen 24. januar. Vi gleder oss!

Les merles mer
Status på SmartMEF og KSMEF
Publisert:5.06.2023

Status på SmartMEF og KSMEF

Nye endringer før sommeren, og veien videre med SmartMEF og KSMEF.

Les merles mer