Tilbake til alle artiklerAlle artikler
Terje Andersen, administrerende direktør i Råde Graveservice. (Foto: Harald Spjelkavik/NewsLab)
Publisert: 23-09-2020

– Pensjon handler om trygghet

Råde Graveservice valgte vår handelsavtalepartner Storebrand som pensjonsleverandør.

Råde Graveservice har vært MEF-medlem i over 40 år. Storebrand er MEF sin handelsavtalepartner, og allerede i 2005 valgte Råde Graveservice Storebrand som pensjonsleverandør.

– Vi ønsker å ta vare på folka våre, og da er gode pensjonsordninger viktig, forteller Terje Andersen, administrerende direktør i familiebedriften Råde Graveservice.

Råde Graveservice er en tradisjonell maskinentreprenørbedrift med hovedkontor i Råde. I dag teller bedriften rundt 100 ansatte, og de omsetter for rundt 250 millioner kroner i året.

– Vi er en gjeng hjemmekjære mennesker som først og fremst jobber i Østfold samt noe i Follo. Vi driver med graving, rehabilitering av vann og avløp, infrastruktur for boligfelt, nærings og industriområder, spunting og rehabilitering av kaier. Vi driver også Onsøy Pukkverk, og har flere tippeplasser rundt om i distriktet, sier Andersen.

Derfor valgte de Storebrand

Råde Graveservice ble etablert i 1957, og er i dag et av de største entreprenørselskapene innen grunnarbeider i Østfold. Kundene deres er primært det profesjonelle markedet innenfor bygg, grøntarealer og infrastruktur.

De var blant annet hovedentreprenør for masseforflytting og etablering av veier, parkeringsplasser, vann og avløp under byggingen av det nye sykehuset i Østfold som sto ferdig i 2015.

– Vi flyttet mer enn 500.000 kubikk fyllmasser, kjørte inn drøyt 300.000 tonn med stein og pukk fra eget pukkverk og leverte kilometervis med vann-, avløps- og kabelrør. Vi utførte totalt ni kontrakter av ulik størrelse for nærmere 150 millioner kroner, forteller Andersen.

– Pensjon handler om trygghet

De ansatte i Råde Graveservice har innskuddspensjon, og hver måned blir det satt av 4,5 prosent av lønnen mellom 1-12 G til pensjon. Andersen har merket at den gode pensjonsordningen gjør arbeidsplassen deres mer attraktiv.

– Pensjonsordningen er en av lønnsfordelene våre, og de ansatte blir positivt overrasket når de hører om den. Vi merker generelt at de ansatte blir mer og mer opptatt av pensjon, spesielt de som er litt opp i åra.

– Hvorfor er det viktig med gode pensjonsordninger på arbeidsplassen?

– Først og fremst er en god pensjon veldig viktig – det handler om trygghet. Det kjenner jeg selv også, som en ganske voksen mann. Man vil ha det godt som pensjonist, sier Andersen.

– Storebrand forvalter pengene våre godt

Som bedriftskunde får man en egen kontaktperson man kan henvende seg til om stort og smått.

– Det er veldig fint å ha én person å forholde seg til. Da kan jeg bare sende mail direkte til denne uten å gå via noen andre først. Jeg får alltid rask tilbakemelding på det jeg lurer på, sier Brevik.

– Det er alltid en fordel med en fast kontaktperson, spesielt i større selskaper, skyter Andersen inn.

Direktøren har flere ganger anbefalt Storebrand til andre bedrifter. For tre-fire år siden ble han oppringt av en annen bedrift i Råde som var på utkikk etter ny pensjonsleverandør.

– Jeg sa vi var veldig fornøyde og at vi har oppnådd gode resultater på pensjonssparingen til de ansatte. Ut fra egen erfaring er de gode på å forvalte pengene godt i fondene og aksjene sine. Vi er ikke redde for å anbefale Storebrand videre, forteller Andersen.

– Det er ryddige forhold. Storebrand er en god og trygg leverandør å forholde seg til, legger Brevik til.

Les hele saken på Storebrand.no

Relaterte nyheter

Sakspapirene til Landsmøtet er klare
Publisert:14.05.2024

Sakspapirene til Landsmøtet er klare

Vi gleder oss til MEFs landsmøte som finner sted 7. - 9. juni på Hotell Norge i Bergen. Landsmøtet er åpent for alle medlemmer.

Les merles mer
Fortsatt stort behov for bistand til Ukraina
Publisert:14.05.2024

Fortsatt stort behov for bistand til Ukraina

Krigen i Ukraina har nå vart i over to år, og det er stadig store behov for bistand. Med god hjelp og samarbeid mellom offentlig forvaltning og privat næringsliv, er Norge nå en av de største bidragslandene i Europa på materiell og utstyr som sendes til Ukraina.

Les merles mer
MEF og næringslivet endelig hørt
Publisert:9.05.2024

MEF og næringslivet endelig hørt

MEF har jobbet mot den ekstraordinære arbeidsgiveravgiften som ble innført i 2023. Endelig har Regjeringen lyttet til MEF og resten av norsk næringsliv. Fra 1. januar 2025 avvikles ordningen.

Les merles mer