Tilbake til alle artiklerAlle artikler
Åpner for trafikkopplæring og oppkjøring i tunge kjøretøy. Foto: Statens vegvesen
Publisert: 6-05-2020

Åpner for trafikkopplæring og oppkjøring i tunge kjøretøy

Helsemyndighetene har endret kravet til fysisk avstand til minst én meter. Det betyr at opplæring og oppkjøring i de tyngste klassene kan starte igjen.

– Nå har trafikkskolene fått klarsignal til å gjenoppta føreropplæringen i kjøretøy der man kan opprettholde en avstand på minst én meter, sier avdelingsdirektør i Statens vegvesen, Henning Harsem. Derfor vil Statens vegvesen åpne for bestilling av oppkjøring for de tyngste klassene.

Åpner for bestilling torsdag

– Fra trafikkskolene kommer i gang, vil det ta noe tid før de første kandidatene er klare for oppkjøring, sier Harsem.

Kandidater som ikke allerede har gitt trafikkskolen fullmakt til å bestille time for dem, må gjøre det ved å logge inn i Din side. Det er kun trafikkskolene som kan bestille oppkjøring nå.

Oppkjøringstimene vil bli tilgjengelige i Statens vegvesens bestillingsløsning fra torsdag 7. mai. Antall tilgjengelige timer vil variere mellom de ulike trafikkstasjonene.

Ikke personbil ennå

Så lenge helsemyndighetenes avstandskrav er minst én meter, er det ikke aktuelt å starte trafikkopplæring eller oppkjøring i personbil nå.

– Vi har stor forståelse for at dette er en krevende situasjon for trafikkskolene og for dem som gjerne skulle tatt førerkort klasse B, sier Harsem.

Det er helsemyndighetene som avgjør når trafikkskolene kan starte opp igjen trafikkopplæringen for førerkort klasse B.

Mye å ta igjen

– Vi har siden koronautbruddet i mars kansellert om lag 15 000 oppkjøringer, og vi vet ikke når vi kan komme i gang igjen med oppkjøringer i klasse B. I mellomtiden oppfordrer vi alle som skal ta førerkort til å bruke tiden til øvingskjøring, sier Harsem.