Tilbake til alle artiklerAlle artikler
Illustrasjonsbilde
Publisert: 22-11-2023

Krav til bruk om lærlinger

Kunnskapsdepartementet foreslår å skjerpe kravene til bruk av lærlinger i offentlige kontrakter. Her kan du lese vårt høringssvar.

MEF støtter et krav om lærlinger i kontrakt, med forutsetningen må være at læringene må sikres en god og variert opplæring, og at målene i læreplanen oppfylles.

Vi mener at departementets forslag om 10 prosent lærlinger er en betydelig skjerpelse, og må nedjusteres til 7 prosent fordi det innen anlegg ikke er mulig å nå 10 prosent.

Forslaget om minst en lærling, bør heller ikke vedtas da det er svært vanskelig å oppfylle for de mindre bedriftene.

Problemet i dag er at offentlige oppdragsgivere ikke følger forskriften. Vi ber derfor departementet om å etablere et system som sikrer at oppdragsgiverne benytter oppdaterte statistikker og dermed stiller riktig mengdekrav til antall lærlinger.

Les hele høringssvaret vårt i vedlegget under.

pdfHøringsvar - Forslag til endringer i forskrift om bruk av lærlinger i offentlige kontrakter

Relaterte nyheter

Skuffet over svakt RNB for fylkesveiene
Publisert:14.05.2024

Skuffet over svakt RNB for fylkesveiene

MEF er bekymret for at vedlikeholdsetterslepet på fylkesveiene fortsetter. Revidert nasjonalbudsjett (RNB) varsler ikke noen opptrapping av satsingen på fylkesveier.

Les merles mer
Anleggsløftet
Publisert:3.05.2024

Anleggsløftet

Anleggsbransjen er kjent for å være inkluderende. Nå har MEF avd. Troms inngått en samarbeidsavtale med NAV, hvor målet er å få flere ut i jobb.

Les merles mer
Vil innføre plikt til å melde inn grunnundersøkelser
Publisert:25.04.2024

Vil innføre plikt til å melde inn grunnundersøkelser

– Gjerdrumulykka synliggjorde for alle hvor viktig det er med god oversikt over grunnforholda der vi bygger og bor, sier kommunal- og distriktsminister Erling Sande (Sp).

Les merles mer