Våre sentrale handelsavtaler
- If Skadeforsikring
- Telenor
- Storebrand
- TESS
- Scandic Hotels
- Strawberry
- Toyota Norge
- Bertel O. Steen
- Circle K
- Skagerak Energitjenester
Kurs og skoler
Økt kompetanse via MEF-skolen
I 2024 arrangerte MEF-skolen 285 kurs og skoler med totalt 6656 deltakere, samt 17 webinarer med 1830 deltakere. Til sammen har 8486 personer økt sin kompetanse gjennom MEF-skolen.
Fagskolestudiet “Ledelse i maskinentreprenørfaget” (LMF) med sine tre moduler, Anleggsledelse (to klasser), Prosjektledelse (en klasse) og Bedriftsledelse (en klasse), har også i år gått med fulle klasser. Norges Grønne Fagskole VEA er fagansvarlig for dette studiet, og er vår samarbeidspartner. MEF leverer fremdeles i overkant av 120 timer undervisning til dette studiet, fordelt på juridiske emner, og opplæring i NS 3420 og prosesskode.
Høsten 2024 leverte VEA inn søknad til NOKUT for den 4. og siste modulen for LMF, slik at vi skal oppnå full fagskole status på 120 studiepoeng. Studiet venter fortsatt på godkjenning. Modulen heter Miljøteknikk og digital kompetanse.
Samtidig søker Fagskolen VEA om akkreditering av fagområdet anleggsfag. Dette vil i så fall gi dem rett til selv å godkjenne nye studier innenfor vårt fagområde, og vil være en stor fordel for oss.
Nye kurs i 2024
Våre to nyeste kurs “Graving av grøft” og Formann/BAS har fått en god start i 2024.
Kurset “Graving av grøft” er utviklet for å tilfredsstille endringene som kom i gravereglene i januar i 2022, og som krever dokumentert opplæring for alle som arbeider i og ved grøft. Vi gjennomførte 10 kurs med til sammen 170 deltakere i 2024.
«Formann/Bas-kurs» er myntet på de som jobber som-, eller er tiltenkt jobb som formann, bas eller arbeidsleder. Kurset er utviklet for de som har ansvaret for den praktiske styringen av det daglige arbeidet i deler av-, eller hele prosjektet. Vi gjennomførte to slike kurs med til sammen 36 deltakere i 2024.
Mange søker juridisk bistand
I 2024 behandlet juridisk avdeling 657 saker, i tillegg til enklere rådgivning på telefon/e-post. MEF-bedrifter får åtte timer juridisk bistand årlig som en del av medlemskapet, med hovedfokus på tidlig sakshåndtering. Juridisk avdeling besto av fem advokater og to advokatfullmektiger.
Avdelingen holdt 55 forelesninger og syv webinar med totalt 1 830 deltakere. Den arrangerte også tariffkonferanse, tariffseminar, samlinger for forhandlingsutvalgene og Arbeidsgiverdagen, som styrker arbeidsgiverkompetansen.

SmartMEF
SmartMEF er et system utviklet for våre medlemsbedrifter og er et ledd i vår satsing på kvalitetssikring, HMS og prosjektstyring.
SmartMEF er MEFs HMS/KS-system og har vært godt mottatt blant medlemmene. Ved utgangen av 2024 hadde rundt 55 prosent av medlemmene tatt det i bruk, og tilbakemeldinger viser at det fungerer godt i daglig drift.
Videreutvikling
SmartMEF videreutvikles kontinuerlig for enklere dokumentasjon og styring, basert på:
- Tilbakemeldinger fra medlemmer
- Endringer i krav og regelverk
- Identifiserte behov fra MEF og SmartDok
I 2024 ble følgende funksjoner lansert:
- Tofaktorautentisering for økt sikkerhet
- Egendefinerte roller
- Forbedret registrering av RUH og kvalitetsavvik
MEFs samarbeid med SmartDok gir medlemmene fordeler, inkludert rabatter på andre SmartDok-moduler. Samarbeidsutvalget, etablert i 2023, hadde fire møter i 2024 med fokus på videre utvikling og forbedret funksjonalitet.
MEF som møteplass
I 2024 arrangerte vi messer, fagturer og sosiale møteplasser for våre medlemmer og samarbeidspartnere.