K.A. Aurstad fikk IA-pris

01.11.2013
K.A. Aurstad IA-pris.jpg

Hedret for å legge arbeidet til rette for ansatte med helseutfordringer.

Blant 3700 virksomheter i Møre og Romsdal med IA-avtale (inkluderende arbeidsliv), ble maskinentreprenøren K.A. Aurstad AS tildelt prisen for sitt arbeid med å legge til rette for ansatte med helseutfordringer. Prisen, som ble utdelt av IA-rådet i Møre og Romsdal, viser at det gjøres mye riktig i bedriften når det gjelder de ansattes arbeidsforhold.

– Vi er veldig stolte av denne prisen. Vi er opptatt av at alle våre ansatte skal ha det bra på jobben og at det er et godt arbeidsmiljø på arbeidsplassene våre. Siden 2007 har vi doblet antall ansatte, samtidig som sykefraværet har gått ned med 60 prosent. Har man det godt på jobb, jobber man bedre, vi produserer bedre og vi blir mer konkurransedyktige, sier Jan Reite, personalsjef og KHMS-ansvarlig i K.A. Aurstad.

I IA-avtalen er det er tre ulike delmål, og IA-rådet delte ut pris for hvert av disse delmålene. K.A. Aurstad, som har hatt IA-avtale siden 2007, var nominert i alle tre kategorier, og mottok utmerkelsen for delmål to.
– Av alle de 3700 IA-virksomhetene, var vi den eneste som var nominert i alle tre kategoriene. Og de andre to vinnerne var kommuner, sier administrerende direktør Per Kristian Langlo tilfreds.
– Det å få denne utmerkelsen betyr mye for oss og det motiverer oss til å stå på videre.

K.A. Aurstad mottok utmerkelsen på bakgrunn av arbeidet som er gjort med å tilrettelegge for ansatte med helsemessige utfordringer. Ved en rekke tilfeller har bedriften lagt til rette slik at de enten kan fortsette i samme stilling eller omskoleres til annen type arbeid. Det har også blitt opprettet nye stillinger slik at ansatte kan være med videre.
– Ett av våre mottoer er at «det finnes en løsning på alt». Den samme filosofien har vi i IA-arbeidet. Vi vil være kreative, se løsninger og utnytte de mulighetene, erfaringene og ressursene som finnes blant våre ansatte, og hjelpe de av våre medarbeidere som har blitt syke og fått ulike helseutfordringer. Vi har også opprettet nye stillinger, som firmaet gjerne har hatt behov for, men som vi ikke har gjort noe med tidligere. Vi har sett mulighetene, og det har blitt en «vinn-vinn-situasjon», seier Jan Reite.

Bildet: Adm. direktør Per Kristian Langlo og personalsjef og KHMS-ansvarlig Jan Reite med IA-utmerkelsen.


Tekst og foto: Runar F. Daler

Kontakt oss

MEF
Postboks 505 Sentrum
0105 Oslo
Telefon: 22 40 29 00
E-post: firmapost@mef.no

Besøksadresse

MEF
Fred. Olsensgt. 3
0152 Oslo (NB! Kun besøksadresse)

Snarveier

Nyhetsarkiv
Medlemsoversikt
MEFs KS/HMS
Personvernerklæring
Intranett for ansatte